Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Albit είναι η θετική του επίδραση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών δοκιμών, το Albit αυξάνει:
- τη περιεκτικότητα σε γλουτένη στο σιτάρι
- τη περιεκτικότητα σε ζάκχαρα στα ζαχαρότευτλα
- τη περιεκτικότητα σε έλαιο στην ελαιοκράμβη
- το ποσοστό των εμπορεύσιμων κονδύλων στη πατάτα
- το ποσό της εμπορικής απόδοσης της αμπελοκαλλιέργειας,
- βελτιώνονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και η γεύση των σταφυλιών, μειώνονται οι απώλειες αρωμάτων κατά την αποθήκευση και η υπολειμματική ποσότητα φυτοφαρμάκων μειώνεται αξιόλογα.
- ενώ στα λαχανικά οι βιταμίνες αυξάνονται και η περιεκτικότητα σε νιτρικά μειώνεται.
Επίσης, το Albit μειώνει την περιεκτικότητα σε μυκοτοξίνες στις καλλιέργειες σιτηρών.