Επίδραση του Albit στις παραμέτρους της ποιότητας και της απόδοσης του αμπελιού
Πειραματικά δεδομένα από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Οπωροκηπευτικής και Αμπελουργίας του Βόρειου Καυκάσου του Krasnodar krai και στο Εθνικό Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου “Magarach” », Yalta
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση του Albit βελτιώνει τις οργανοληπτικές ιδιότητες και αναδεικνύει τα αρώματα των ποικιλιών, αυξάνει το βάρος των ραγών αλλά και της συνολικής παραγωγής
Τα παρακάτω στοιχεία αποτελούν το μέσο όρο από 4 πειραματικά με τις ποικιλίες αμπέλου Asma , Cabernet sauvignon και Moldova
Συγκεκριμένα έδειξαν ότι αυξάνει
η παραγωγή κατά 37,6%
το βάρος των 100 ραγών κατά 44%
το βάρος του τσαμπιού κατά 32,7%
της εμφάνισης κατά 31,8%
της γεύσης και των αρωμάτων κατά 13,2%
η κοινή οργανοληπτική αξιολόγηση κατά 21,5%
η συγκέντρωση των σακχάρων κατά 4,5%
οι συνολικές φλαβονόλες κατά 5,9%
το συνολικό ποσοστό ανθοκυανών κατά 24,4%
το συνολικό ποσοστό στυλβενίων κατά 32,8%
Παράλληλα τα πειραματικά έδειξαν ότι η εφαρμογή του Albit μειώνει:
την απώλεια βάρους κατά την αποθήκευση κατά 39,5%
την αλλοίωση γεύσης και αρωμάτων κατά την αποθήκευση κατά 75,5%
τη απώλεια συγκέντρωσης σακχάρων κατά την αποθήκευση κατά 69,9%
τη μάζα ολικών οξέων κατά 2,3%
τη μείωση της μάζας των ολικών οξέων κατά την αποθήκευση κατά 61,1%
την υπολειμματικότητα των χημικών σκευασμάτων κατά 51,5%
το ολικό πλήθος φλαβaνολών κατά 1,9%
Επίδραση του Albit στις παραμέτρους της ποιότητας της απόδοσης αμπέλου (μέσος όρος δεδομένων όλων των μελετημένων πινάκων και τεχνικών ποικιλιών, που αναπτύσσονται σε boghara και σε συνθήκες στάγδην άρδευσης, “Magarach”, Κριμαία, 2014).